uscha!

Sjuk. 39 graders feber och oerhört trött.


Tacksamhet..

Det sägs att du lär dig något nytt varje dag. Det gör du också, om inte medvetet så undermedvetet.

Idag har jag lärt mig något nytt. Jag har lärt mig vad tacksamhet betyder, dess riktiga innebörd. Du får den kärleken du önskar av att visa tacksamhet. Det kan vara i stora former, det kan vara i små former. Du käraste som läser det här, uppmärksamma dessa ord - Tacksamhet är nyckeln till kärlek.


Ansikte mot ansikte, nu igen

Vi vet att sagor har ett slut, men vi går i alla fall runt och låtsas.

Ansikte mot ansikte, nu igen. Jag undrar vem som blir den första att säga det vi båda vet. Vi borde låta det gå. Jag kan inte finna ett ord att säga. Jag har inga fler tårar att fälla. Jag försöker stå där jag står.

Snälla säg farväl och fråga mig inte varför. Jag ska sova för att drömma. Jag är inte redo att låta mitt hjärta stå öppet.


Jag saknar efter dig!

Vad är egentligen skillnaden på saknad och längtan? Om man bara lyssnar på orden utan dess innebörd så tycker jag personligen att saknad låter starkare och djupare medans längtan har en härligare klang, som man blir förväntansfull och glad av. Att sakna en människa är det desamma som att längta efter en människa.. Låt säga att du har en människa nära om hjärtat som har rest bort, då kan du både säga "Jag längtar efter honom" och "Jag saknar honom" - Bakom raderna är det ju fortfarande samma budskap. Men längtan känns som futurum, något som är framför dig. Medans saknad känns som imperfekt, någon som har skett. Jag är medveten om att jag inte kan säga "Jag saknar efter honom" Det blir ju helt fel. Men fortfarande är väl saknad och längtan tvillingord?


Vad betyder våren i dina ögon

Jag tänkte på våren. Jag som många andra har fastnat i tänkandet att våren öppnar nya portar. Det jag menar är att man lätt kan längta efter en ny start. Det behöver inte bero på att man behöver på börja ett nytt liv, och få en andra chans. Bara få en fräsch nystart. Eller på börja ett löfte. Lite den effekten som den överskattade nyårsafton ger. Men se ut, se under, se den väg ögonen når. Tro inte att våren ger en snabb biljett till en ny stig. Det räcker inte att gå och vänta på att termometern ska stiga och att solen ska flöda. Om man vill något ska man kämpa för det, och det gäller att bestämma sig. Inte lita på att något ska ske av sig självt. Sedan kan man tycka att solen ger en än energikick som gör att det brinner i kroppen, absolut! Sol, vind och vatten är det bästa som jag vet. Men det är samtidigt viktigt att minnas att våren inte ger dig en nystart, det är du som ger våren en nystart.


Ibland kan det vara svårt att nå



It's a motherfucker

Utkast. Ba Ba Ba Tra la la

Always when we fight
I kiss you once or twice
And everything's forgotten
I know you hate that

I love you Sunday song
The week's not yet begun
And everything is quiet
And it's always...

You and me always, and forever
You and me always, and forever
ba ba ba ba da ba, it was always
You and me always..

You tell me I'm a real man
and try to look impressed
Not very convincing
But you know I love it

Har du en balle av stål?



Det här är vad jag kallar humor på hög nivå. Ballar av stål är en svensk TV-serie producerad av Strix Television, som var planerad att visas på Sveriges Television under hösten 2007. Premiär datumet är nu flyttat till den 16 mars 2009, kanal 5. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, som man brukar säga. Programidén tycker jag är oerhört rolig, precis min humor! Precis som pogrammets namn går det just ut på vem som har en balle av stål, vem klarar mest helt enkelt.

Under en insplening av pogrammet var, vi kallar det uppdraget att spruta vatten på olika kändisar och sedan i smyg filma deras reaktion. Bland andra utsattes vår statsminister Fredrik Reinfeldt för en sådan attack, vilket ledde till att programmets reporter Hanna Wilenius polisanmäldes av Säkerthetspolisen för ofredande. För detta dömdes hon år 2007 och fivk en böter på sammanlagt 20 000 kronor. Även Natacha Peyre har anmält Wilenius.

Jag ser riktigt fram emot pogrammet. Och nu vet du vad jag kommer göra kvällen den 16 mars 2009. Pogrammet bygger på den brittiska förlagan Balls of Steel.

Tidsfördriv

2009-03-25

En pause på tio minuter.

Förvänta dig intet.
Förväntningen
tar död på det mesta.
Värna om din dag.
Om kommande dagar
vet du inte.



romantic rose

What´s in a name?
That which we call
a rose by any other
name would
smell as sweet

- William Shakespeare


Du vet väl om att du är värdefull

Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du

Det finns alltför många som vill tala om
Att du bör vara si och så
Gud Fader själv, han accepterar dej ändå
Och det kan du lita på

Du passar in i själva skapelsen
Det finns en uppgift just för dej
Men du är fri att göra vad du vill med den
Säga ja eller nej

Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du

Ingemar Olsson

Jag tycker den här psamlen är fantastiskt bra. Man mår bra av att läsa den, sjunga den. Speciellt när man är lite nere och behöver en klapp på axeln. Min bästavän som döptes i maj förra året fick den uppsjungen på ditt dop. Det var väldigt vackert.

Måndagsbarnets tankar

Jag ligger i min obäddade säng. Små timmarna börjar allt mer närma sig. Utanför fönstret är alla grannhus släckta. Inte ens ljuset av en gatulampa håller mig sällskap. Det är något med mig och måndagsnätter. Jag vet inte vad. Men jag är säker på att det är något.

Denna måndagskväll vs natt har jag konstant tänkt på möten. I hela sitt liv går man igenom möten. Stora möten. Små möten. Man möter nya upplevelser som ger en än svärm av nya erfarenheter. Nya bekantskapelser som ger än lära. Läran av utföranden skapar små bitar som ska skapa bilden av ett liv.
 Man behöver alla bitar för att skapa ett mönster.
I en bild som innehåller tomrum har något hänt.

Jag är ung. Alla mina bitar kan omöjligt sitta på sin plats. Det kommer dom inte göra förens om många, många år. Men en rödtråd genom allt finns. Idag så klippte någon sönder min tråd och allt blev huller om buller och en av de allra viktigaste bitarna till mitt pussel försvann.
Det kändes så tydligt. Skrämmande, men jag kände hur den ramlade av. Och på vägen ut hann riva tag om mitt hjärta. 
Och nu. Nu ligger jag här i min obäddade säng, medveten om vad som just skett.
En ny händelse i mitt liv. En försvunnen pusselbit.


Imorgon väntar en ny dag. Nya möten nya bekymmer. Jag ska lyssna på en dikt av den amerikanska poeten Edgar Allan Poe nu, "Alone". Sedan ska jag dricka upp mitt chai te som har väntat på mig allt för länge på nattygsbordet. Jag ska tänka och hoppas på dig hela natten. Det är det jag kan göra. Tro på hoppet. Det är den enda jag kan hoppas på.


kär i en ängel



"Av alla mänskliga passioner är kärleken den starkaste, ty den angriper
tillfälligt huvudet, hjärtat och sinnena"

"innerst inne"

du gick din egen väg                                                
lämnade många bakom dig
och hur snabbt brann dom inte ut
medan ett stearin av bitterhet
och avundsjuka
stelnade kring deras huvuden
innerst inne visste du
att det inte fanns något att göra
om du gått tillbaka och sträckt ut handen
hjälpt dom loss
hade dom aldrig förlåtit dej
bara hatat ännu mer

"svart som silver" Bruno K. Öijer



ta vara på det du har

Det finns bara ett fåtal.
Det gäller att behandla de väl.
Sedan finns de som inte existerar på riktigt. Bara finns där som skuggor bredvid. Lägger en kant på livet. Som en låga som snart brunnit ned.
 Det går fort, det kan vara smärtsamt om man bränner sig. Men du klarar dig. Det svider ett tag, men så snart du ställt dig framför badrums spegeln och låtit iskallt vatten smärta ditt sår så ser du in i din spegelbild och låter läpparna försiktigt smaka på ett leende.
 Så fort du ser glimten i ditt öga så fortsätter du att le tills du nästa gång dumt nog upprepar samma händelse och bränner dig igen. Jävla värmeljus med korta vakar.

Men bortsätt från alla de små brännskador du har på fingrarna för att du inte kan låta bli så finns det de där långa fina vita varma ljusen. Kronljus.

De ser till att du inte bränner dig. Det har små hål i toppen som det varma stearinet långsamt kan glida ner i. Allt för att skydda dina nakna fingrar.
Dessa ljus är dyra. De finns inte i hundrapack på konsum för en femma. Du måste betala för dem. Inte bränna ut dom direkt, låta dom ta sin tid för att komma till sitt slut.
Det finns bara ett få tal.



RSS 2.0